Kūka Pavlova

  • Sestdiena lieliski pavadīta Pavlovas kūkas meisterklasē Jūrmalā kafejnīcā “Madam Brioš”. Pirmo reizi piedalījos meisterklasē, kur māca gatavot. Bijām 13 cilvēki un pasniedzēja, kura pirmo reizi parādīja kā gatavot mazās Pavlovas kūciņas un tad, gatavojot otrajai pannai, katrs dalībnieks brīvprātīgi varēja pieteikties kādiem darbiņiem. Taisījām arī putukrējuma un šokolādes mērces. Dekorēšanai bija sagadātas dažādas ogas un rieksti. Kā izrādās kūku izdomājuši Jaunzēlandieši vai Autrālieši. Oriģinālajā Jaunzēlandiešu variantā bizē pa virsu tiek liets putukrējums bez cukura un kivi.

No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka kūku pagatavot ir ļoti vienkārši, jo nav vajadzīgas arī pārāk daudz un sarežģītas sastāvdaļas. Tomēr meistarība slēpjas dažās detaļās, kuras ir jāizkopj, un nosaka kūkas kvalitāti – olu baltuma atdalīšana no dzeltenuma, putošana, pūdercukura iesijāšana olās un pareiza temperatūra cepšanai.

Lūk, padalos arī ar uzzināto recepti:

4 olu baltumi, 1.5 tk baltvīna etiķis, 200 gr pūdercukura, škipsniņa sāls

Atdala 4 olu baltumus no dzeltenumiem, pievieno sāli, puto līdz pirmajām putām un tad, lēnām iesijājot, pievieno pūdercukuru. Puto arī no apakšas. Kad olbaltums ir stingrs pievieno etiķi, lai bizē būtu vijīgs no iekšpuses. Tad izkārto masu uz pannas lielākās vai mazākās formās. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem, kad liek iekšā pannu nogriež uz 125 grādiem. Mazās pavlovas cep 1 h un uzreiz never vaļā cepeškrāsni, lai nesaplok. Pa virsu lej šokolādes vai putukrējuma mērces un dekorē ar ogām vai riekstiem. Šī kā reiz ir īstā vietā improvizācijai un savas garšas atrašanai 🙂