Vidzemes tirgus

  • Varbūt tāpēc, ka darba diena, varbūt tāpēc, ka dienas vidus, bet Vidzemes tirgus izskatās diez gan nožēlojami. Agrākais paviljons tirgus vidū, kur pārdeva dārzeņus, ir aizvērts. Pa visu tirgu ir izkaisītas vairākas vietas, kur tirgo augļus, dārzeņus, atsevišķi vietām var nopirkt sēnes vai zemenes, laikam arī drēbes, bet tā nav tā prece, ko pa ilgiem laikiem nācu lūkot. Lielajā paviljonā vidējā zāle ir pilnīgi tukša, kreisajā pusē izkaisītas piena produktu, maizes un gaļas izstrādājumu pārdotuves, zālē pa labi tiek pārdota nekāda izskata gaļa. Iepriekš rakstīju par Čiekurkalna tirgu, ka tas atrodas tādā pašā nolaistā un antisanitārā stāvoklī. Rodas jautājums, kāpēc ir tā? Latvieši jau izsenis viskaut ko ir audzējuši un darinājuši, Kalnciema kvartāls ir pilns ar dažādien mājražotājiem ik brīvdienas, sabiedrībā ir liels pieprasījums pēc eko un dabīgi audzētā… Kāpēc tad nespējam attīstīt un uzlabot tirgus? Vai tas ir lielveikalu lobijs un tirgus vadības nevēlēšanās kaut ko darīt?
  • Vidzemes tirgus mājas lapā smuki sarakstīts, ka tirgus darbojas kopš 1876. gada un ēkas celtas eklektisma stilā ar metāla formu pārsegumiem. Tāpat 2014.gadā saliktas smukas bildes, kuras diez vai atbilst šodienas situācijai : https://www.rct.lv/lv/zinas/vidzemes-tirgu-lauku-labumu-netrukst/
  • Ir skumji, ka pagātnes vērtības – ēkas kā kultūrvēsturisks piemineklis, kā arī tradīcijas tiek noplicinātas, tāpēc, ka atbildīgie cilvēki nav ieinteresēti vai arī nespēj rast jaunus un inovatīvus risinājumus un pielietojumu. Savukārt, saiedrība nepieprasa uzlabojumus, bet tā vietā turpina ieprikties Maximā.