Dublis Nr 2 – kino

Pēc mēnesi ilgas klusēšanas, ar kaut ko ir jāatsāk un šoreiz tāpēc mazliet par kino 🙂

  • Filma “Life” – par daudziem aktuālo un trendīgo tēmu – dzīvība uz citām planētām un komunikācija ar to. Godīgi jāsaka, ka gāju līdzi, jo mans draugs gribēja redzēt, bet pēc filmas es biju daudz vairāk izklaidēta nekā viņš 🙂 Viņš patiesībā bija dusmīgs un vīlies, cik daudz neprecizitātes bijušas filmā. Darbība risinās kosmosa stacijā, kur 6 cilvēku komanda sastopas ar jaunu dzīvības formu no Marsa (savā fantāzijā par citplanētiešiem nekur tālāk neesam tikuši par “svešajiem”, šoreiz tikai caurspīdīgāki) un mēģina ar to nodibināt kontaktus. Kā izrādās jaunā dzīvības forma ne būt nav draudzīga un laipna, bet gan asinskāra un ļoti inteliģenta. Neizklāstot sižetu visās detaļās, vien jāsaka, ka Ryan Reynolds fani būs vīlušies, cik ātri viņš “atstāj skatuvi”. Vērojot Holivudas nerimstošo vēlmi pēc n-daļām, filmas beigas it nemaz nav pārsteigums. Man drīzāk tās lika vilties, cik ļoti filmu veidotāji publiku uzskata par stulbeņiem un tikai patērētājiem. Ko gan es sagaidīju no šāda žanra filmas…

 

  • Filma “Fracture”, kas ir 10 gadus veca, bet kaut kā bija paslīdējusi garām manam redzeslokam. Lieliski aktieri savos labākajos ampluā – Anthony Hopkins kā inteliģents, bagāts, precīzs manipulātors un Ryan Gosling kā jauns, ambiciozs un tai pat laikā iejūtīgs prokurors. Citās filmās jau mazliet šie tēli baudīti, bet tas nekas. Filma ir aizraujoša un smalka, tajā nav nevajadzīgas vardarbības vai pārsteidzoša varoņu rīcība. Tā ir pat mazliet lēna, bet ļoti baudāma. Sieviete, policists – mīļākais, vīrs – slepkava, izklaidīgs prokurors, pierādījumu trūkums, tiesu sistēma, neatlaidība, lode un iznākums.

Sometimes life gives us these little gifts, if you know what I mean …

 

  • Seriāls “The Young Pope” – par tikko ievēlētu jaunu (abās šī vārda nozīmēs) un citādu amerikāņu Pāvestu un politiku Katoļu baznīcā. Galvenajā lomā Jude Law, kurš viens no retajiem var spēlēt varaskāru, iedomīgu, despotisku, bērnišķīgu intrigantu  ar tādu šarmu. Esmu noskatījusies tikai trīs sērijas un pamazām atklājas galvenā varoņa pagātne un notikumu gaita, kā viņš ir kļuvis par ietekmīgāko Katoļu baznīcas cilvēku. Sižets ir neprognozējams un aizraujošs, bet, nenoskatoties līdz galam visu sezonu, šobrīd ir grūti paust seriāla kopējo ziņu.