The fate of the furious 2017

  • Latviskotais filmu seriāls “Ātrs un bez žēlastības” nevienam nav svešs. Manuprāt, pirmās divas daļas bija baudāmas un interesantas gan tiem, kuri fano par ātriem autiņiem, gan tām, kurām patīk brutāli mačo tipa vīrieši (Vin Diesel) vai zilacaini smukulīši (Paul Walker). Sižets bija vienkāršs – ir labie un ir sliktie, ir izplānotas laupīšanas, ir diez gan ticami triki ar mašīnām, ir mēģinājums atklāt noziedzinieku bandu, ir iefiltrēšanās bandā, ir draudzība, ir mīlestība, ir mēģinājums padarīt sliktos cilvēcīgus, ir turpinājums…

Nevar jau vairs izsekot, kurā daļā viņi sāka pacelt savu absurdo specefektu latiņu, bet nu pēdējā daļā tā ir tik augstu, ka gribas, lai šī komanda kopā ar supervaroņiem-atriebējiem apvienojas un dodas ieviest kārtību visos konfliktu skartajos pasaules nostūros. Tā kā “Ātrajiem” nesalsts tālajos ziemeļos, viņi var triangulēt neesošus signālus, braukt pa ledu ar vasaras riepām, noķert lodes, ar rokām regulēt izšautu torpēdu, super ātri braukt atmuguriski, es domāju, ka viņiem viss ir pa spēkam.

Tāpat rodas jautājums, ja sliktā Charlize Therona var attālināti pieslēgties un vadīt visādu marku un vecumu automašīnas, kāpēc viņai vajadzīgs plikpaurainais auto braucējs? Protams, var jau teikt, ka tā ir izklaide un ka tur nav lielas vajadzības pēc racionalitātes, galvenais, lai “kruta” izskatās, sprāgst, deg, met kūleņus un visi paliek dzīvi. Pēc IMDB vērtējuma arī var secināt, ka katra nākamā daļa cilvēkiem patīk arvien labāk.

F8 daļā ir skaista populāru aktieru buķete: Jason Statham, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Kurt Russell, Helen Mirren, Scott Eastwood, bet kaut kā tas nepalīdz, jo sižets ir sačakarēts. Filmas beigās visi sliktie un labie paliek par draugiem – viena laimīga ģimene.

Pozitīvā lieta manā skatījumā bija Havanas reklāma un smukie, krāsainie skati. Tāpat baudāmi bija daži joki Jason Statham un Dwayne Johnson izpildījumā.

Īsāk sakot, manas domas par pēdējo “Ātrs un bez žēlastības” daļu varētu raksturot joks no Twitter – “Ārsts un bez žēlastības” 🙂