Medicīna

  • Šodien beidzot varēju saņemt datortomogrāfijas rezultātus, ko gaidīju pus mēnesi, jo izskatās, ka valsts kārtībā ir tāda, ja gribi par izmeklējumu maksāt tikai pacienta nodevu un tikt pie izmeklējuma par 14.23 eur, tad nāksies pagaidīt slēdzienu. Tajā brīdī, kad tam pieteicos, nebiju informēta par šādu iznākumu. Cita opcija bija veikt izmeklējumu par 90 eur. Sapriecājos un pēc tam “aplauzos”.

Vispār interesanti šķita, ka 1.slimnīcas poliklīnikā bija tikai maksas iespējas. Veselības centrā 4 “lētā” iespēja, kad es interesējos, vairs nebija pieejama konkrētajā mēnesī. Savukārt, Austrumu slimnīcas stacionārā Biķernieki jau pēc pāris dienām tiku uz “lēto” izmeklējumu.

Slēdziens iegūts, bet diemžēl bez tulka palīdzības neiztikt. Varu tikai izsecināt, ka kaut kas ir deformēts un ietekmē mana spinālā kanāla saturu, bet trīs galvenie vārdi, kuri paskaidro problēmu, visi ir “gūglējami” termini. Laikam jau tā ir normāla prakse, bet es tomēr kā pacients vēlētos, lai kaut kur blakus būtu pierakstīts saprotamā tekstā vai parādīts skalā – slims <-> vesels, kur es atrodos.

  • Lavandas tēja laikam darbojas. Iedzēru ap 7 vakarā un pēc 9 jau jutos stipri relaksēta 🙂